Maatschappelijk verantwoord

Cloudpillo is een sociale onderneming met oog voor de maatschappij. Dat betekent dat we in onze dienstverlening rekening houden met mens, milieu en een gezond bedrijfsrendement. Hier is ook onze bedrijfsstrategie op gericht.

Zo hebben wij een retourbeleid, waarin we alle geretourneerde kussens doneren aan het goede doel. Hier hebben wij bewust voor gekozen, omdat sommige mensen het minder goed hebben en we er voor willen zorgen dat zij ook een goede nachtrust krijgen.

Gerecycled materiaal

Bij Cloudpillo vinden wij het uiteraard erg belangrijk om onze impact op het milieu zo laag mogelijk te houden en hier proberen wij met trots op een aantal manieren ons steentje aan bij te dragen.

Om te beginnen gebruiken wij voor een aantal producten restmateriaal. Dit is het materiaal dat is overgebleven bij het produceren van andere producten. Denk bijvoorbeeld aan de Cloudpillo. Deze is gemaakt van versnipperd memory foam. Dit is afkomstig van matrassen die in de fabriek worden afgekeurd. Doordat wij dit materiaal kunnen gebruiken is dit weer minder afval en dus ook minder vervuiling in de wereld. Ook doen we dit om verspilling te voorkomen.

cloudpillo
cloudpillo

Zo duurzaam mogelijk

Daarbij zijn onze producten voorzien van een OEKO-TEX® STANDARD 100 certificering. Dit wil zeggen dat er tijdens het maken van de onze producten geen enkele schadelijke stof is gebruikt. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar waardoor je ook nog eens volledig zorgeloos kan wegdromen op onze producten.

Daarnaast zijn we ons erg bewust van het ecologisch en duurzaam verpakken van onze producten. Daarom worden alle producten van Cloudpillo vacuüm verpakt. Dit wil zeggen dat wij ze zo klein mogelijk inpakken, zodat er meer producten in één shipment kunnen. Daarbij worden de omdozen waarmee we de Cloudpillo producten naar onze klanten verzenden ook zo compact mogelijk gehouden. Op deze manier zijn de dozen niet onnodig groot, waardoor de vervoersdiensten meer pakketten in één rit mee kunnen nemen! Daarnaast is het zo dat deze omdozen gemaakt zijn van gerecycled karton. Hierdoor is ons verpakkingsmateriaal biobased en bioafbreekbaar.

Geretourneerd = gedoneerd

Ten slotte worden de producten van Cloudpillo die wij retour ontvangen gedoneerd aan een goed doel. Op deze manier hebben onze producten toch nog een tweede leven en maken we mensen die een goede nachtrust vaak erg hard nodig hebben, maar dit niet kunnen veroorloven, ook blij!

Verder zijn wij niet alleen milieubewust wanneer het aankomt op onze producten. Ook binnen ons DreamTeam proberen we onze impact op het milieu zo laag mogelijk te houden. Zo zijn we een jong team die zoveel mogelijk (en het liefst alles!) digitaal doet, zodat we geen papier hoeven te verspillen. Dit kan komen door drukte bij de pakketdiensten. Ten slotte vinden wij het scheiden van afval erg belangrijk. Hier draagt dan ook iedereen in ons DreamTeam een steentje aan bij!

cloudpillo

Stichting Burger Initiatief Nederland

Bekijk de video en ontdek wat wij in samenwerking met SBIN hebben gedaan.