Maatschappelijk verantwoord

Wat vinden wij nou zo belangrijk?

Wie is Cloudpillo?

Cloudpillo is een jonge onderneming met een oog voor de maatschappij. Dat betekent dat we in onze dienstverlening rekening houden met mens, milieu en een gezond bedrijfsrendement. Bij ons Dreamteam is duurzaamheid van groot belang en wij willen dit laten zien met onze handelingen.

Wij zijn bezig om op verschillende manieren maatschappelijk verantwoord te ondernemen; denk bijvoorbeeld aan recycling, duurzaam materiaal gebruik, optimalisatie van verzendingen, enzovoort. Ook helpen we graag de mens met onze producten via donaties.

Verantwoord materiaal

Onze hoofdkussens maken allebei gebruik van verantwoorde vulling. Als eerst; de Cloudpillo. Deze is gemaakt van versnipperd memory foam. Dit is afkomstig van matrassen die in de fabriek worden afgekeurd. Doordat wij dit materiaal kunnen gebruiken is dit weer minder afval en dus ook minder vervuiling in de wereld. Ook doen we dit om verspilling te voorkomen.

En ons nieuwste hoofdkussen, de Cloudpillo 2, is gemaakt van natuurlatex. Dit wordt verkregen op een verantwoorde manier van de rubberboom, waardoor het een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal is. Slaapt toch net wat lekkerder…

Zo duurzaam mogelijk

Daarbij zijn onze producten voorzien van een OEKO-TEX® STANDARD 100 certificering. Dit wil zeggen dat er tijdens het maken van de onze producten geen enkele schadelijke stof is gebruikt. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar waardoor je ook nog eens volledig zorgeloos kan wegdromen op onze producten.

Daarnaast zijn we ons erg bewust van het ecologisch en duurzaam verpakken van onze producten. Daarom worden bijna alle producten van Cloudpillo vacuüm verpakt. Dit wil zeggen dat wij ze zo klein mogelijk inpakken, zodat er meer producten in één shipment kunnen. Daarbij worden de omdozen waarmee we de Cloudpillo producten naar onze klanten verzenden ook zo compact mogelijk gehouden. Op deze manier zijn de dozen niet onnodig groot, waardoor de vervoersdiensten meer pakketten in één rit mee kunnen nemen! Daarnaast is het zo dat deze omdozen gemaakt zijn van gerecycled karton. Hierdoor is ons verpakkingsmateriaal biobased en bioafbreekbaar.

Geretourneerd = gedoneerd

Ten slotte worden de producten van Cloudpillo die wij retour ontvangen gedoneerd aan een goed doel. Op deze manier hebben onze producten toch nog een tweede leven en maken we mensen die een goede nachtrust vaak erg hard nodig hebben, maar dit niet kunnen veroorloven, ook blij!

Verder zijn wij niet alleen milieubewust wanneer het aankomt op onze producten. Ook binnen ons DreamTeam proberen we onze impact op het milieu zo laag mogelijk te houden. Zo zijn we een jong team die zoveel mogelijk (en het liefst alles!) digitaal doet, zodat we geen papier hoeven te verspillen. Dit kan komen door drukte bij de pakketdiensten. Ten slotte vinden wij het scheiden van afval erg belangrijk. Hier draagt dan ook iedereen in ons DreamTeam een steentje aan bij!

Stichting Burger Initiatief Nederland

Bekijk de video en ontdek wat wij in samenwerking met SBIN hebben gedaan.

Cloudpillo werkt samen met
MVO Nederland