Maatschappelijk verantwoord

Bij Cloudpillo willen we meer zijn dan alleen een bedrijf dat je helpt het meesteuit je nacht én dag te halen. Elke dag streven we ernaar om de wereld een betereplek te maken. Dit betekent dat we jou een geweldige nachtrust kunnen bieden,zonder dat dit een negatieve impact op de wereld en het milieu heeft. We doendit op verschillende manieren. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Al onze partners dragen bij aan een sustainable future

Als een partner met ons wil samenwerken, is het essentieel dat ze duurzaam werken en de juiste certificaten hebben. Wij betalen liever iets meer, dan dat we partners hebben die zich niet volledig inzetten voor milieu en mens. Zo worden bijvoorbeeld al onze textielproducten geproduceerd door een partner die gebruik maakt van zonnepanelen en waar het regenwater wordt hergebruikt.

Ook met het verzenden van de producten houden we rekening met onze CO₂- voetafdruk. We verpakken onze producten in vacuüm, waardoor er zoveel mogelijk pakketten in één transport kunnen. Hierdoor verbruikt ons transport een stuk minder CO₂.

Wij gebruiken zoveel mogelijk gerecyclede materialen

De wereld is een prachtige plek, die we graag zo willen houden. Omdat er naar onze mening te veel goede materialen verspilt worden, doen wij dit helemaal anders. Zo zijn onze dozen gemaakt van gerecycled karton. En niet alleen dat, zelfs onze labels en waslabels worden gemaakt van gerecycled polyester. Zo zorgen we ervoor dat zelfs de kleinste stukjes van onze producten geen negatieve impact hebben op de wereld.

En hoe zit het dan met de grote stukken? Nou, de memory foam snippers in de Cloudpillo die je de geweldige ondersteuning en ongeëvenaarde zachtheid bieden, zijn gemaakt van snijresten van de meest hoogwaardige matrassen. Ondanks de uitstekende kwaliteit, kunnen de fabrikanten deze snijresten niet gebruiken voor hun matras, waardoor ze normaal gesproken weggegooid of verbrand zouden worden. Het verbranden is uiteraard erg slecht voor het milieu, dus we zijn blij dat we deze uitstekende memory foam snippers een nieuw leven kunnen geven.

Alle Cloudpillo producten beschikken over de meest duurzame certificeringen

Uiteraard stopt het daar niet, want alle producten van Cloudpillo beschikken over het OEKO-TEX® Standard 100-certificaat en de REACH certificatie. Dit betekent dat onze producten uitvoerig zijn getest en geen schadelijke stoffen bevatten. Zowel voor jou, als voor het milieu. De fabrieken waar Cloudpillo producten geproduceerd worden, beschikken ook over de juiste omstandigheden volgens de ILO-code. Daarnaast doen we nog veel andere dingen om een goede impact te hebben op de wereld. Zoals ons fulfilment center dat volledig zelfs CO₂-positief is, onze samenwerkingen met Fairtrade fabrieken en doordat we aangesloten zijn bij Matras Recycling Nederland. We vinden dit erg belangrijk, want het sluit aan bij wie we zijn én waar we voor staan. Wij willen dat iedereen het uiterste uit hun leven haalt. Dit geldt niet alleen voor onze jou, maar ook alle andere mensen op de wereld. Door ons steentje bij te dragen waar we kunnen, kan iedereen optimaal genieten van onze mooie wereld op een eerlijke manier!

Stichting Burger Initiatief Nederland

Bekijk de video en ontdek wat wij in samenwerking met SBIN hebben gedaan