Word jij vaak wakker met nek- of rugklachten?

Word jij vaak wakker met nek- of rugklachten?

Wist je dat meer dan 2 miljoen mensen in Nederland last hebben van nek- en/of rugpijn. Veel mensen gaan hiermee naar hun fysio of huisarts. Het is voor professionals lastig om de juiste behandeling of medicatie te geven omdat deze klachten voortkomen uit heel veel verschillende oorzaken. Het belangrijkste tegen nek- en/of rugklachten is dat je een ontspannen houding aanneemt.

Oorzaken van nek- of rugklachten

Oorzaken van deze klachten kunnen zijn een eentonige werkhouding. Niet alleen een verkeerde slaaphouding maar ook een verkeerde werkhouding kan invloed hebben op jouw rug en nek. Het is dan goed om af en toe even te wisselen van houding en regelmatig te bewegen. Ook kunnen vermoeidheid en overbelasting een grote rol spelen. Zorg er dus voor dat je genoeg ontspant en tijd voor jezelf neemt.

Hoe kun je nek- of rugklachten voorkomen bij het slapen?

Om klachten en pijn na of tijdens het slapen te voorkomen, raden wij u aan om op uw zij te slapen. Door dit te doen ligt je wervelkolom in een neutrale positie. De kans is vrij groot dat je tijdens je slaap vanzelf in een verkeerde slaaphouding terecht komt. Daarom is het belangrijk dat je een kussen hebt die voor alle slaaphoudingen goed is. 

Het gebruik van Cloudpillo tegen nek- of rugklachten

Fysiotherapeuten raden vaak een ergonomisch kussen aan. Dit is een kussen die er automatisch voor zorgt dat jij altijd in een goede slaaphouding in slaap valt. Ergonomische kussens zijn vaak gemaakt van latex, traag schuim of memory foam gemaakt.  Kussens die ook kunnen helpen tegen nek- en/of rugklachten zijn orthopedische kussens. Deze kussens hebben vaak de juiste hoogte en past zich aan naar jouw lichaamsbouw en slaaphouding. Een orthopedisch kussen is vormvast, elastisch en is optimaal voor comfort. Ook zijn deze kussens aan te raden bij chronische nekpijn of blessures.

De Cloudpillo is een voorbeeld van een van deze kussens. De Cloudpillo is orthopedisch doordat je hem kunt afstellen naar gewenste hoogte. Door wat handjes vulling uit het kussen te halen kun je zelf bepalen wat voor jou het beste ligt en hou jouw wervelkolom in een rechte lijn zal liggen. De Cloudpillo is gemaakt van memory foam en houdt zijn vorm aan, dit maakt de Cloudpillo ook ergonomisch. Fysiotherapeuten raden de Cloudpillo aan en wij verzekeren je dat je klachten een stuk minder zullen worden. Meer weten over de Cloudpillo? Klik op de knop hieronder!