Wat is de beste slaaphouding voor een goede nachtrust?

Wat is de beste slaaphouding voor een goede nachtrust?

Slapen is een groot deel van ons leven. 1/3e van ons leven brengen we slapend door. Een goede nachtrust is dan ook erg belangrijk. Want tijdens het slapen werkt het lichaam hard om te herstellen en nieuwe energie op te doen voor een nieuwe dag. Maar de manier hoe je slaapt, kan ervoor zorgen dat 8 uur slaap niet genoeg is. Zeker als je rug- of nekklachten ervaart is het misschien verstandig om een andere slaaphouding aan te nemen. Natuurlijk is iedereen anders en daarom heeft iedereen ook een andere slaaphouding. Elke slaaphouding heeft zijn eigen voor- en nadelen. Toch zijn sommige slaaphoudingen beter dan de andere. Welke dat zijn, lees je in dit artikel.

Op je buik slapen

Ben jij een buikslaper? Volgens veel onderzoeken zou je er goed om doen je slaaphouding dan te veranderen. Het grootste probleem met deze manier van slapen is dat de nek- en rugwervels vaak verkeerd liggen en dus moeilijk kunnen ontspannen. Veel buikslapers zouden er daarom goed aan doen om geen kussen te gebruiken of nog beter, een ergonomisch kussen wat je zelf kan afstemmen op jouw wensen. Hierdoor staat er minder druk op je gewrichten, waardoor je slaapkwaliteit een stuk zal toenemen. Niet alles is slecht aan buikslapen: het is namelijk wél goed tegen snurken. Daar tegenover staat dat je meer rimpels zal krijgen in je gezicht. Misschien toch maar van slaaphouding wisselen dus!

Op je zij slapen

De meeste mensen zijn zijslapers: 60% van alle mensen slaapt op hun zij. Het slapen op de zij heeft verschillende voordelen: het zorgt er voor dat je rug- en nekwervels ontspannen, helemaal met de steun van een goed hoofdkussen. Daarnaast is het goed voor de vertering van voedsel én kan het snurken verminderen. Het gevaar van zijslapen is dat je scheef kan gaan liggen. Door deze slaaphouding kunnen je bloedvaten en zenuwen afknellen, waardoor je uiteindelijk alsnog last kan krijgen van rug- en nekklachten.  

Op je rug slapen

Volgens veel onderzoekers is dit de beste slaaphouding. Slapen op je rug zorgt er namelijk voor dat je rug- en nekspieren volledig ontspannen zijn. Bovendien zorgt deze houding ervoor dat er tijdens het slapen geen enkele druk op je heupen en knieën terecht komen, waardoor het ook kan helpen bij pijn aan deze gewrichten. Maar net zoals bij de andere slaaphoudingen, heeft ook deze zijn nadelen. Zeker voor mensen die slaapapneu hebben of snurken, is het slapen op de rug niet aanbevolen. Ook voor mensen met rugpijn, zou deze houding oncomfortabel kunnen aanvoelen.

Moet ik mijn slaaphouding veranderen?

De beste slaaphouding is de houding waarin jij je het meest comfortabel voelt. Maar als je ’s ochtends vaak wakker wordt met een stijve nek of rugklachten, is het misschien een goed idee om van slaaphouding te wisselen. Helemaal als je een buikslaper bent. Maar misschien slaap je al op je zij of rug en heb je alsnog last van deze problemen. Dan is het een goed idee om te kijken naar een nieuw kussen of matras. Een goed hoofdkussen zorgt ervoor dat je lichaam ’s nachts de ondersteuning krijgt die het nodig heeft. Een slecht hoofdkussen daarentegen, zal ervoor zorgen dat je zelfs met 8 uur slaap uitgeput wakker zal worden. Dat is precies de reden dat wij de Cloudpillo hebben ontwikkeld. Een hoofdkussen wat je makkelijk kan afstellen En speciaal ontworpen is om nek- en rugklachten te voorkomen. Wat je slaaphouding ook mag zijn, wij durven met zekerheid te zeggen dat de Cloudpillo je slaapkwaliteit enorm zal verbeteren. Mocht je er niet tevreden over zijn, dan kan je altijd binnen 14 dagen het kussen terugsturen en zullen wij het volledige aankoopbedrag terug overmaken!