Je slaapkamer pik donker maken, hoe doe je dat?

Je slaapkamer pik donker maken, hoe doe je dat?

Niet uitgerust wakker worden of niet in slaap kunnen komen. Je herkent het vast wel. Zorg ervoor dat je slaapt in complete duisternis. Dit is namelijk essentieel voor een goede nachtrust. Je wil namelijk dat als het buiten licht wordt, je daar binnen weinig van merkt.

Hoe komt het dat een donkere slaapkamer nou zo essentieel is?

Er zijn enorm veel oorzaken van slecht slapen, zoals piekeren, een snurkende partner of koffie voor het slapen gaan. Maar een van de grootste oorzaken is een slaapkamer waar het niet donker genoeg is. Zonder duisternis vindt je lichaam het lastig om in slaap te vallen. De aller kleinste beetjes licht kunnen al zorgen voor een mindere diepe slaap.

Onze slaapkamers zitten ook allemaal vol lampjes. Denk aan je wekker, telefoon of televisie. Dit is ook een van de redenen dat er tegenwoordig veel minder goed geslapen wordt. Heb jij nou ook last van een te lichte slaapkamer? Wij hebben 4 tips voor je om je kamer volledig te verduisteren.

Tip 1 Hou het buitenlicht tegen

Buitenlicht is de grootse stoorzender in je slaapkamer. Zorg dus dat er geen buitenlicht naar binnen kan komen. Hoe kun je dit nou het beste aanpakken? Door bijvoorbeeld blackout gordijnen aan te schaffen of een rolluik. Door dit aan te schaffen heb je de grootste boosdoener al aangepakt. Zorg wel dat je de juiste afmeting aanhoudt zodat er geen licht door de spleten/naden kan kruipen.

Tip 2 Slaapkamer deur

Veel deuren houden niet al het licht tegen. Denk aan een grote spleet onder de deur of een raam aan de bovenkant. Dit is eenvoudig op te lossen door bijvoorbeeld de overloop lamp uit te doen of het raam af te dekken. Mocht dit echt niet genoeg zijn dan kun je altijd nog een handdoek in de spleet schuiven.

Tip 3 Weg met die irritante lampjes

Je kent ze vast wel. Die irritante stand-by lampjes van bijvoorbeeld je televisie of radio. Zelfs de kleine stand-by lampjes kunnen er voor zorgen dat je slaap verstoort wordt. Je zou dit kunnen oplossen door de lampjes af te plakken of bijvoorbeeld een shirt of handdoek erover heen kunnen hangen. Let wel bij op dat er geen brandgevaar ontstaat.

Tip 4 De makkelijke oplossing

Ben je al die lampjes zat? Dan kun je ook voor de gemakkelijke oplossing gaan. Door simpelweg een slaapmasker te gebruiken zijn alle lichten afgedekt en kun jij genieten van een optimale nachtrust.