Snurken

Snurken

Je herkent het vast wel. Lig je net lekker in bed, begint je partner te snurken. Niks is zo irritant als zo’n zoemend geluid naast je. Of heb je er zelf last van en weet je maar niet hoe het komt of hoe je er vanaf komt? Lees dan snel verder want in dit blog vertellen we je hoe wat de oorzaak is en hoe je het kunt voorkomen.

De oorzaak van snurken

Er zijn verschillende oorzaken waardoor je zou kunnen snurken. Het kan bijvoorbeeld komen doordat je tong naar achteren zakt als je op je rug ligt. Of bijvoorbeeld door een verstopte neus. Er zijn ook een aantal factoren die snurken kunnen verergeren. Denk bijvoorbeeld aan overgewicht, roken, alcohol of slaapmiddelen. Het kan ook komen door ouder worden of door vergrote keel amandelen. 

Wist je dat?

Mannen vaker snurken dan vrouwen. Van de vrouwen snurkt namelijk maar ¼ en van de mannen is dat maar liefst ½.

Sommige mensen net zo hard snurken als een overvliegende straaljager. Bizar!

Vier miljoen Nederlanders snurken.

Snurken kan erfelijk zijn.

Snurken toe neem naarmate je ouder wordt.

Hoe harder je snurkt, hoe groter de kans op overgewicht.

Voorkomen

Nu weten we er denk ik wel genoeg over, maar nu het allerbelangrijkste nog. Hoe kom je er van af of hoe zorg je dat het minder wordt? We zetten een paar tips voor je op een rijtje.

Tip 1: Eet niet vlak voor het slapen gaan.

Tip 2: Zorg voor een gezond gewicht.

Tip 3: Vermijd alcohol.

Tip 4: Zorg voor voldoende slaap.

Tip 5: Behandel je verkoudheid.

Tip 6: Ademen door de neus.

Tip 7: Slaap op je zij.

Tip 8: Zorg voor een goed hoofdkussen.

Met een gepast hoofdkussen ontspannen de nek- en schouderspieren. Als je op je zij ligt moet de holte tussen de schouder en de nek mooi opgevuld zijn. Wil je dus niet meer snurken en een goede nachtrust voor jou en je partner? Neem dan zeker even een kijkje op onze site!