Een schoonheidsslaapje: Feit of Fabel?

Een schoonheidsslaapje: Feit of Fabel?

Je zult er vast wel ooit van gehoord hebben: een schoonheidsslaapje. We weten dat slaaptekort veel negatieve gevolgen heeft voor je lichaam. Maar wat doet dat met je uiterlijk? Is slapen echt zo belangrijk voor je uiterlijk als beweerd wordt? We zullen je alvast het antwoord geven. “Ja!” Slaap heeft wel degelijk veel invloed op je uiterlijk.

Het woord schoonheidsslaapje bestaat niet zomaar. Een goede nachtrust zorgt voor een beter huid. Dit komt omdat in de nacht je huidcellen zich effectiever herstellen. In dit blog zullen we je 4 tips geven voor een perfect schoonheidsslaapje.

Tip 1 Satijnen kussenslopen

Wij denken dat iedereen het wel herkend, wakker worden met vouwen in je gezicht van je kussen. Kies dan een kussensloop van glad materiaal zoals satijn. Zo voorkom je lelijke strepen in de ochtend en het zorgt ook nog eens voor glanzend haar!

Tip 2 Routine

Probeer een routine te volgen. Hiermee bedoelen we een routine voor je huid. Smeren, smeren en nog eens smeren.  Niet alleen jij moet bijkomen van een vermoeiende dag, je huid ook! Omdat je huid ’s nachts herstelt, is het slim om een goede nachtcrème te gebruiken. Zorg wel dat je voor het aanbrengen de huid goed hebt gereinigd, slaap zonder make-up en was je gezicht goed. Een nachtcrème zorgt voor een goede hydratatie en bevordert het herstel van je huid nog intensiever. Vergeet ook niet je lippen in te smeren.

Tip 3 Schoon bed

Zorg voor een schoon bed. Was je beddengoed regelmatig uit, van een schoon bed komt je huid beter tot rust. Het is daarom ook extra handig dat de buitenste hoes van de Cloudpillo uit wasbaar is. Je kunt eventueel ook wat druppeltjes lavendelolie gebruiken. Deze geur werkt ontspannend en zorgt voor een betere nachtrust.

Tip 4 Water

Zorg dat je voldoende water hebt gedronken voordat je gaat slapen. Maar drink niet te veel anders moet je vaak naar het toilet en dat verstoord je nachtrust.  Een voldoende aan vocht zorgt ervoor dat je huid glad en zacht blijft. ’s Nachts transpireer je soms meer dan overdag waardoor je dus veel vocht verliest. En het heeft een voordeel: het werkt niet alleen hydraterend maar het reinigt ook je poriën.