Tips om beter te slapen op vakantie

Tips om beter te slapen op vakantie

Als je denkt aan vakantie denk je snel aan zon, zee en lekker uitrusten. Maar hoe kan je nou beter uitrusten dan met een goede nachtrust? Veel mensen slapen op vakantie slechter vanwege verschillende redenen. Denk aan een nieuwe omgeving, ander bed of door temperatuur. Ook blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat onze hersenen in een vreemde omgeving maar half slapen, dit komt puur uit overlevingsinstinct. Met deze 4 slaap tips zal jij heerlijk wegdromen op jou vakantiebestemming!

Tip 1 Zorg voor de juiste temperatuur

In het buitenland zijn mensen vaak geneigd de airco lekker koud te zetten door de warme temperaturen buiten. Pas op dat je de airco niet te koud zet! Hierdoor zal je slechter slapen en loop je ook nog het risico verkouden wakker te worden. Wij raden aan de airco op een lage stand te zetten rond de 18 graden. Dit scheelt een hoop herrie en dit is de juiste temperatuur om in te slapen. Wij raden wel af de airco helemaal uit te zetten. Je wil namelijk niet helemaal bezweet wakker worden en laat staan vol geprikt zijn met muggenbulten.

Tip 2 Je kamer donker maken

Zorg dat je kamer zo donker mogelijk is, dit heeft namelijk verschillende voordelen. Als je kamer helemaal vrij is van storende lampjes of ander licht dan zal je merken dat je een stuk dieper slaapt. Het is namelijk zo dat je in een donkere kamer sneller en dieper slaapt en dat als er lampjes zijn dat je onbewust een slechtere nachtrust ervaart. Ook is het op vakantie handig om in een donkere kamer te slapen omdat je dan de omgeving niet ziet. Doordat je je omgeving niet ziet zal je lichaam eerder denken op een bekende plek te zijn. Wil je nou weten hoe je je kamer zo donker mogelijk maakt? Klik dan hier!

 Tip 3 Eten

Ondanks dat het vakantie is en je lekker laat eet, raden wij toch aan om voor het slapen gaan niet te veel te eten. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je een slechtere nachtrust ervaart. Het beste is om op een lichte gevulde maag te gaan slapen. Dus je hoeft dat wijntje en dat kaasje niet te laten liggen hoor maar eet niet teveel!

Tip 4 Maak je omgeving vertrouwd

Voor veel mensen helpt het om hun omgeving een beetje vertrouwd te maken. Dit kan bijvoorbeeld door je eigen kussen of je eigen fris gewassen sloop. De geur van je thuis doet namelijk wonderen, hier val je veel sneller van in slaap. Dus onze tip is neem vooral je Cloudpillo mee op vakantie en geniet optimaal van je nachtrust en je vakantie!