De juiste temperatuur in bed? Hoe doe je dat?

De juiste temperatuur in bed? Hoe doe je dat?

Wist je dat lichaamstemperatuur en de kamertemperatuur een grote rol spelen bij het in slaap vallen en het in slaap blijven? Is het te warm in je slaapkamer? Dan zal je minder goed slapen. Dit geldt hetzelfde bij een te lage slaapkamertemperatuur.

De ideale temperatuur ligt gemiddeld rond de 18 graden. Een koelere temperatuur helpt je lichaam om een consistente temperatuur te behouden. Hierdoor wordt nachtelijk zweten en gerelateerde slapeloosheid voorkomen. Zorg er wel voor dat het niet te koud wordt. Dan moet het lichaam harder werken om op te warmen en dat kost weer meer energie. Nu weten we wat de ideale temperatuur is, maar hoe bereik je die? Daar hebben we wat tips voor.

3 Tips tegen kou in bed

Tip 1 Neem een koude douche

We weten dat dit misschien een beetje raar klinkt maar het helpt echt. Door een koude douche te nemen gaat uw lichaam hard aan het werk om op te warmen. Dit zorgt ervoor dat je het warmer krijgt. Daarnaast is een koude douche ook erg goed voor je bloedcirculatie.

Tip 2 Zet je verwarming uit

Het lijkt misschien de beste oplossing maar dat is het zeker niet. Door je verwarming ontstaat er veel droge lucht in je slaapkamer. Luchtvochtigheid is namelijk heel belangrijk voor een goede nachtrust. Voor extra warmte kun je natuurlijk ook altijd gebruik maken van een elektrisch deken. Dit zorgt niet voor een droge lucht maar wel voor een lekker warm bed.

Tip 3 Kleed je warm aan

Zorg dat je warm aangekleed naar bed gaat. Doe een pyjama aan en eventueel lekker warme sokken. Kies wel voor nachtkleding die niet te strak zit. Nog steeds niet warm genoeg? Pak er dan eventueel nog een lekker (fleece)deken bij.

3 Tips tegen warmte in bed

Tip 1 Licht beddengoed

Zorg voor beddengoed dat lekker licht is en het liefste katoen. Dat ademt en laat lucht door. Gebruik geen satijn, zijde of synthetische stoffen. Je kunt ook je dekbed uit de hoes halen. Veel mensen vinden het fijn om onder iets te slapen. Zo heb je toch een deken maar is het toch nog lekker koel.

Tip 2 Niet meer sporten in de avond

Van sporten gaat je lichaamstemperatuur snel omhoog. We raden het dus aan om de uren voordat je naar bed gaat niet te sporten. Je lichaam houdt die warmte namelijk lang vast en zal je het sneller heet krijgen tijdens het slapen.

Tip 3 Een raampje open

Voor extra verkoeling in je slaapkamer is het lekker om je raam open te zetten. De frisse lucht komt je kamer binnen en de luchtvochtigheid stijgt. Hierdoor zal je merken dat lekkerder zal slapen. Let wel op dat je niet in de tocht ligt. Hier kun je verkouden van worden.

We hopen dat je na deze tips wat lekkerder zal slapen. Of je nou van een lekker warm bed houdt of juist van een iets koeler bed. Dat maakt voor de Cloudpillo niet uit. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat de Cloudpillo voor iedereen goed ligt en een goede nachtrust is daarom dus zeker ook gegarandeerd.